Colla de Carnaval Galutos

logo galutos.jpg

El Carnaval del 2002 va ser el nostre debut com a colla Galutos, la nostra experiència en macrocolles va fer que ens plantejèssim aquest repte amb 2 aspectes que ens caracteritzen, qualitat i comoditat  en la disfressa i un número de participants limitat a 50 persones totes conegudes entre elles,  i així vivim el carnaval tot L'any.

La nostra festa no només es viu en aquells 5 dies de diisbauxa i xerinola, soms exigents amb la qualitat de la disfressa que portem i fem reunions duran el primer semestre de l'any per decidir com anirem vestits el proper carnaval.

Vam apostar fort per les barraques a la festa major i tenim l'orgull de poder dir que, tot i ser difícil els primers anys, no hem faltat des del primer dia, contribuint a que el desenvolupament d'aquesta activitat es consolides a Roses com a altres poblacions.

Al setembre ja tenim las teles comprades i comencem a fer les primeres probes de disfresses. Toca fer la carrossa i tot i ser una feina dura i que realitzen pocs membres de la colla, per nosaltres també és una excusa per reunir-nos i passar una estona amb els amics, traiem profit de la inversió que vam fer en una planxa de cuina i de tant en tant ens preparem uns soparets que dóna per finalitzada la jornada de treball al garatge de la carrossa.

No tenim prou amb la disfressa que portarem durant el carnaval, per això, i des de fa uns anys quedem els dijous de carnaval i cadascun dels membres de la colla sorprèn amb alguna disfressa divertida, val a dir que hi ha una competició en aquest sentit i realment és un dels dies més carnavalescs de la festa, sol ser una nit plena de anècdotes i situacions escandaloses que reflexen la nostra necessitat d'aquesta festa tan important per Roses.

Per mi, i per molts dels meus companys el divendres és un dia de nervis, no només perquè un any més sortim a desfilar per la avinguda de Rhodes, si no, perquè la carrossa i les disfresses ens demostraran el seu comportament al carrer, no serà ni el primer, ni l’últim any amb alguns contratemps d'última hora, però sempre hem sortit al pas de tots aquests.

Els dissabtes és un dels dies més bonics. La nostra colla porta des de l'inici amb una línia marcada en quant al tema de disfressa i sempre ens hem decidit per vestits relacionats amb disney o els dibuixos animats, per això aquell dia és tan maco per el seguit de criaturetes que va en augment i que ens fan veure que ens anem fent grans, ja molts comencen a tenir fills i ells seran el futur de la nostra colla, per això els disfressem y acompanyem perquè de ben petits visquin el carnaval com ho fem nosaltres, molt intensament durant aquells 5 dies, però amb la certesa que el següent serà millor i no podem deixar de treure'ns ho del cap durant tot l'any.

La passada del diumenge és la més emocionant, tens aquella sensació de que has d'aprofitar al màxim perquè això s’acaba, normalment és en aquesta passada on els figurants de la colla ho donen tot, no escatimen energia i protagonitzen situacions que seran recordades i explicades durant molt de temps, la cosa no acaba en la passada. Desprès del tradicional àpat posem rumb cap a la plaça Sant Pere per acabar amb totes les colles apilades disfrutant d'unes i altres.
 

Etiquetes: